Rijschool Geertje Grabijn, Only 4 Ladies

Veel gestelde vragen

Vraag: In welke auto geven jullie les?

In 2018 zijn wij gaan lesgeven in de allernieuwste versie van de Peugeot 208 1.6 ltr.
De lessen worden uitsluitend gegeven in een handgeschakelde lesauto.

Vraag: Volgens mij heb ik faalangst. Wat kan ik hieraan doen?

Test jezelf op: https://www.faalangst.nl/ Daar kun je testen of jij moet overwegen om het speciale faalangst-rijexamen aan te vragen.
Overleg altijd met je rijinstructrice!
Wij zijn gecertificeerd om leerlingen met faalangst te mogen begeleiden naar hun rijbewijs.

Wil je een verslag lezen van een leerling met faalangst die begeleid is tijdens de lessen en het faalangst examen?
Kijk dan op https://www.missdeadline.nl/auto-leren-rijden-met-faalangst/

Vraag: Vanuit welke plaatsen kan ik autorijles nemen?

Ons lesgebied in de provincie Drenthe: Alteveer - Assen* - Bunne - De Groeve - De Punt - Donderen - Eelde - Eelderwolde - Een - Een West - Foxwolde - Huis ter Heide - Langelo - Leutingewolde - Lieveren - Loon - Matsloot - Midlaren - Nietap - Nieuw-Roden - Norg - Oudemolen -Paterswolde - Peest - Peize - Rhee - Roden - Roderesch - Roderwolde - Steenbergen - Taarlo - Ter Aard - Tynaarlo - Ubbena - Veenhuizen - Vries - Westervelde - Winde - Yde - Zeegse - Zeijen - Zeyerveen - Zeyerveld - Zuidlaarderveen - Zuidlaren - Zuidvelde.

Ons lesgebied in de provincie Groningen: Adorp - Aduard - Baflo - Boerakker - Briltil - Den Andel - Den Ham - Den Horn - Enumatil - Ezinge - Feerwerd - Foxhol - Garnwerd - Glimmen - Grijpskerk - Groningen*- Haren - Hoogezand - Kielwindeweer - Kommerzijl - Kropswolde - Lauwerzijl - Leek - Lettelbert - Midwolde - Niehove - Niezijl - Noordhorn - Noordlaren - Oldehove - Onnen - Oostwold - Pieterzijl - Rasquert - Saaksum - Saaxumhuizen - Sappemeer - Sauwerd - Tinallinge - Tolbert - Visvliet - Waterhuizen - Westerbroek - Wetsinge - Winsum - Zevenhuizen - Zuidhorn.

* Vet gedrukt: tevens examenplaats.

Vraag: Waarom een Only4Ladies rijschool?

Autorijschool Geertje Grabijn onderscheidt zich van de reguliere Autorijscholen doordat ze uitsluitend aan vrouwen les wil geven. Dat is uniek in het noorden.

Liever rijles van een vrouw...
Voel je een bepaalde spanning naast een mannelijke instructeur? Krijg je het gevoel dat je niks goed kunt doen? Voel je dat je bij voorbaat in een bepaald 'hoekje" geplaatst bent? wordt je niet respectvol behandelt? Is er een voor jouw gevoel ongemakkelijke opmerking in jouw richting gemaakt? ........................
Wat voor reden je ook hebt, bel ons en maak vrijblijvend een afspraak. wij behandelen iedereen respectvol en zorgen ervoor dat je jezelf kan zijn tijdens het autorijden.

De meeste vrouwen leren anders autorijden dan mannen. Traditioneel wordt de reguliere rijlesmethodiek meestal nog steeds vanuit mannelijk perspectief gegeven. Hierbij voelen veel vrouwen zich niet op hun gemak en dit belemmert hen om ontspannen te leren autorijden.

De reden dat onze Autorijschool specifiek op vrouwen is gericht is, omdat vrouwen een ander soort aandacht en steun nodig hebben dan mannen. Ze hebben behoefte aan meer uitleg, terwijl mannen meteen een opdracht uitvoeren.

‘Het is in ieder geval verstandig om voor de rijopleiding voor vrouwen te kiezen als de leerling bij voorbaat al tegen de lessen opziet. Maar de meeste vrouwen die daar aanvankelijk niet tegen opzien kunnen uiteindelijk even goed primaire rijangst gaan ontwikkelen en zijn met deze speciale opleiding dus beter af.

Vraag: Mogen ook mannen les nemen?

Als een man geen problemen heeft met de uitstraling van de auto (roze dak e.d.) dan is hij ook welkom. Maar het is niet ons uitgangspunt.
Want wat wij doen is geen discriminatie maar specialisatie.

Vraag: Wat zijn de prijzen bij de Autorijschool?

Een ieder die bij ons het LadiesBasispakket afneemt, krijgt een gratis proefles. Als je als leerling een andere cursist aanmeldt, krijg je indien zij ook bij ons gaat lessen een gratis les cadeau of € 38,00 op je bankrekening. Je mag maximaal 5 nieuwe cursisten aanmelden. Bekijk de tarieven.

CBR Nederland - cbr.nl

Vraag: Wat is 2todrive

Vraag: Kan ik op iedere plek opgehaald worden?

De ophaalplekken zijn in en rondom de stad Groningen of Assen. Ik kan je op een vast adres, thuis of bij je school, werk of het station ophalen en terugbrengen.

Vraag: Is 1 uur les per week voldoende?

Nee, wij adviseren minimaal 2 uur per week les te nemen. Wij lessen dan ook in blokken van 2 uur aaneengesloten.
Mensen die ASS (Autistisch Spectrum Syndroom) hebben krijgen anderhalf uur les.

Het Praktijk-Examen en de Tussentijdse Toets

Het examen duurt ongeveer 45 minuten, waarbij je ook 2 bijzondere manoeuvres moet doen. Bijzondere manoeuvres zijn bijvoorbeeld parkeren in een vak of de auto keren op de weg. Je kan ook een Tussentijdse Toets (TTT) doen, waarbij je vrijstelling kan krijgen voor de bijzondere manoeuvres op het echte examen. Na de TTT krijg je ook van het CBR te horen aan welke punten nog moet worden gewerkt, zodat je goed voorbereid bent voor het echte examen.

Het doel van de Autorijschool

Het doel is de leerlingen te laten ervaren dat autorijden gewoon leuk is. Niet eng of een noodzakelijk kwaad. En als ze eenmaal het rijbewijs gehaald hebben, is het de bedoeling dat zij vlot, veilig en verantwoord op weg zijn. Dat ze rekening houden met de fouten die medeweggebruikers kunnen maken (anticiperen). En dat ze de andere weggebruikers net zo behandelen als ze zelf behandeld zou willen worden. Kortom, dat ze rijdt als een échte Lady!

Werkwijze

Ik kom – op verzoek - bij u thuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en aansluitend de 'proefles'. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor de eerste les als er ruimte vrij gekomen is. Alles wordt via een leskaart bijgehouden, zodat precies afgelezen kan worden welke les aan de orde komt en welke herhaald zal worden. Bij aanvang van de les wordt er kort op de vorige les teruggeblikt, naar de leslokatie gereden, het nieuwe onderwerp besproken, en aan het eind van de les wordt de les geëvalueerd en op de kaart bijgewerkt. Daarna maken we een volgende afspraak.

Een les duurt 60 minuten. Het verdient de voorkeur twee lessen achter elkaar te nemen omdat een uur zeer snel voorbij is.

Autorijschool machtigen

Hoe kun je je rijschool machtigen? Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

  1. Ga na of je al een DigiD hebt. Heb je nog geen DigiD?
    Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een code om je DigiD te activeren. Onthoud je inloggegevens goed.
  2. Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op het DigiD-logo en log in.
  3. Na het invullen van rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen.
  4. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
  5. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

Wilt u ons machtigen om een examen aan te vragen?
Klik dan op deze LINK
Ons CBR nummer is 6144R9

Op Mijn CBR kun je je zaken regelen met het CBR. Eenvoudig en snel. Je moet wel eerst inloggen met je eigen DigiD.
Zorg voor voldoende beveiliging van je gegevens als je een openbare computer gebruikt.
Ben je klaar? Vergeet dan niet uit te loggen. Hoe werkt DigiD? Je verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD.Na het inloggen met je persoonlijke DigiD kom je vanzelf weer terug bij Mijn CBR.

Heb je nog geen DigiD? Vraag je DigiD aan op digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van je ouders, kinderen, broer of zus.


Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen Verklaring) invullen op mijn CBR

Wil je je rijbewijs halen? Dan moet je Theorie - en praktijkexamen doen én een gezondheidsverklaring invullen. Dit, omdat het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Een gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Je vult de verklaring in en betaald deze via mijn.cbr.nl Klik op deze LINK voor meer informatie.

Bezoek ook eens de websites rijbewijs.nl en Rijschool-info.nl

Deze website gebruikt cookies Informatie